En vecka i Bretagne

Nästa vecka bär det av mot Frankrike med en grupp elever. De flesta är ett år yngre än mig. Kanske tar tillfället i akt och försöker lära känna de som jag kommer att ta studenten med....

Oh well, tror inte att det är så många som faktiskt får chansen att åka till sitt utbytesland i en vecka innan man faktiskt flyttar dit. Det jag har tänkt på är att jag ska kolla hur vägguttagen ser ut! Wikipedia säger en sak medan läraren säger nåt annat. Fast jag tror nog mest på wiki, Wikipedia har alltid rätt. Slutdiskuterat.

Jag kommer att bo hos Emeline, en 95a som bor utanför Pontivy, Bretagne. Hon kommer hit i början utav juni. Samma vecka då vi har avslutning. Hon kommer nog få en lite skev verklighetsuppfattning utav den svenska skolan då.. heh. Det ser jag nog mer fram emot för tillfället, dont know why though.

Tror nog att jag kommer ta med mig en osthyvel (de skär ost med kniv), svenskt godis och typ nå bordsduk/löpare som de kan få.. hm.

IPKJag har länge velat åka utomlands som "utbytesstudent". Idén dök upp när jag var ungefär 14-15 år och då började jag kolla upp det på nätet. Det finns flera olika organisationer som till exempel Explorius, EF, STS och YFU. Dessa är så dyra att man dööör. Det är inte ovanligt att det ligger kring 50.000-100.000 kr.

Under en franskalektion, första året på gymnasiet, så berättade min lärare Ssschteen om IPK. Givetvis så var jag intresserad och kollade upp dem. Det visade sig att de var en ideell organisation, en organisation som inte söker efter vinst! De tar inga avgifter what so ever och det enda man behöver betala är internat+skolmat och värdfamiljen.
(Sen tillkommer flygtransporter, försäkringar och en massa fickpengar.)

IPK vet inte alls hur många de kan anta innan de vet hur många skolor som vill ta emot. De placerar endast ut en elev per skola och i år var det tydligen ganska få som ansökte, så nu kanske det har varit stor chans att bli antagen. wohoo

Jag skickade in min ansökan i november. Gick på intervju i februari och fick reda på att jag blev antagen nu i mars! I maj skall det bli en heldags information i Stockholm.

Nu har jag säkert inte berättat tillräckligt eller glömt en massa. Annars kan ni gå in på deras länk här.

Frankrike 11/12

Holaaaa! (bonjour kanske man ska säga)

I denna blogg så kommer man kunna följa mig och min resa till och i Frankrike. Däremot vet jag inte om jag kommer att vara särskilt konsekvent i min uppdatering, men det får ni stå ut med. Höh.

Jag vet inte riktigt hur jag vill att bloggen ska se ut. Det återstår att se, men just nu vill jag att den ska vara clean. Ni får gärna ställa frågor eller helt enkelt kommentera, don't be afraid. :)

I bloggen ska jag försöka skriva om organisationen jag åker med, den franska skolan, Frankrikes mat (inkluderat skolans), internatet, konstiga personer och min franska vardag.

Miau, byyyye.RSS 2.0