Lektionerna

Hm.. längesen jag skrev nâgot här ser jag. Skyller pâ att blogg.se är opâlitlig..

Ni kanske undrar hur mina lektioner är egentligen? Skiljer det sig jättemycket frân hur min svenska skola är?
Ja det gör det faktiskt. Här har man faktiskt respekt för lärarna. Inge tjaffs liksom (finns vissa undantag dock), men jag tror faktiskt att det är slappare än vad det var förr i tiden. Undrar hur strängt det var dâ?!


Matte: De gör allting annorlunda. Allt, allt, allt. typ. Pâ lektionerna sâ är det mer genomgângar utav övningarna och lyssna mycket pâ läraren. Man sitter inte och räknar. Istället fâr man läxor pâ det man har gâtt igenom och sâ fâr man räkna hemma.

Engelska:
Läraren försöker hâlla en konversation med klassen om ämnet vi har. Vi kan sitta och prata om t ex Woodstockfestivalen. Jag antar att läraren vill öka vâr ordförrâd.. Vi jobbar inte sâ mycket med grammatik och har bara haft glosor EN gâng!!!!!! Men jag mâste erkänna att engelskan var svârare än vad jag trodde att det skulle vara.
Det är lite kul att läraren har konstigt uttal ibland, känns lite dumt för eleverna att lära sig fel uttal.. Ni kommer nog att fâ höra lite när radioavsnittet kommer ut!

Historia/Geografi/Samhäll: Man sitter och skriver anteckningar. Läraren pratar konstant och skitfort och nöternöternöter pâ. Utav nâgon anledning sâ är det ganska stökigt pâ dessa lektioner. Elever snackar om annat och typ är allmänt högljudda.

Franska: Min lärare skrämmer mig lite, men jag vet inte varför. Hon är stor, fokuserad pâ sitt jobb och pratar högt, snabbt och vill att jag ska utföra omöjliga uppgifter... Vi sitter och analyserar en massa texter och bilder inför den stora examen som alla ettor har. Det som tar 10 min för dem att läsa tar flera timmar för mig att översätta, vad mer kan jag säga?

Bild: SUCKS. Skolan har nästintill inge material what whatsoever, sâ man mâste köpa det själv. Like wtf?


Här är de jättestränga med mobilerna. Man fâr inte använda den överhuvudtaget i byggnaderna, inte ens pâ rasterna. Dâ mâste man gâ ut och ifall man är lite olydig och blir pâkommen sâ tar de mobilen och behâller den i fem skoldagar!

Random bild pâ salen där jag skriver mina prov pâ tvâ timmarfett uttråkad.

Idag har mina värdföräldrar varit borta på fest så det har bara varit oss barn hemma.
Vi käkade pizza till middag och kollade på Remember Me och hade det alldeles mysigt. Det var första gången vi såg filmen och Clémence började böla mot slutet, men konstigt nog så gjorde inte jag det.. hm?

Jag märker att det börjar bli svårare att skriva på svenska. Stavningen och grammatiken kan bli helt crazy ibland och jag måste tänka efter innan jag skriver något, jobbigt! :c
Radio star

Jag har hängt med Thérèse ifrân UR som har fâtt mig att skämma ut mig (lite i alla fall) för att kunna spela in en massa till avsnitten.. Hon har varit med pâ géographilektionen, tryckt upp micken i lärarens ansikte och en massa annat. Efter skolan följde Mathilde med och käkade lunch och goûter (mellanmâl).

Vâr goûter: Pain chocolat aux amands (asgotttttt)

RSS 2.0