Home, sweet home

Nu är vi hemma ifrån Bretagne och jag njuter utav att skriva på ett svenskt tangentbord. hehe. Det var väldigt kul att få bo hos en fransk familj och uppleva deras vardagsliv och matvanor. Som tex att de dricker te och mjölk ur skål istället för mugg!

Sovplats för veckan


Deras skola Lycée Jean d'Arc


Emelines söta hus!


Min fransk, Emeline, och hennes tvillingsyster

Finlunch

Idag fick vi hjälpa restaurangprogrammet att laga mat och fixa borden. De har en egen restaurang att ta hand om och riktig kök med riktig kock, hah.

Vi blev indelade i 2 grupper. Den ena hjälpte till i köket och den andra med restaurangen och sen bytte man. Jag fick va med Hanna och vi fick typ hacka champinjoner, lök,  skala lila potatis och typ forma potatispuré. Fransmännen är inte sa kända för sin engelska, men det gick bra. Franska är ju liksom no problemo för mig och Hanna. ;D Efter det bytte vi och jag fick typ putsa glas och vika servetter.. servitören som var ansvarig för mig dumpade mig.. hah, sadface.

Det blev fyra rätter. Nagon kall soppa med räkor, lök och paprika, sen filet mignon med fyra olika puréer: champinjon-, lila potatis- och stekt potatispuré och sen nagon orange puré. Det var goootttt. Efterätten var nat krämaktigt med typ lemonkurd pa toppen, citronsorbet med kokostopp och en citronmacarone med pistagenötter, très bon!! Sen blev det en liten crème brulée, namnam.

Pontivy

Idag har de visat runt oss i skolan, 2st nervösa fransyskor. Sen gick vi runt pa stan för att fraga folk sa att de kunde hjälpa oss med ett quiz vi hade fatt. Vi gick in till en cafe/bar/lunchställe och nagon ägare svarade pa typ alla fragor, awesomeeeeee. De är associala och trevliga här! Det är mysiga butiker och caféer och folk som springer runt pa gatorna fastän det "bara" bor 14000 här (jämfört med osociala Avesta med 22000 invanare)

Efter det käkade vi deras skolmat: förrätt, huvudrätt och desert. Jag tog nagon typ ostfylld croissantaktiggrej, fläskgryta med ris och sen äpple som desert. Som förrätt fanns det ocksa typ ostfyllda crèpes eller grönsaker, som huvudrätt fanns ocksa typ ILLröda korvar och haricots verts och som desert fanns det typ äppelmunkar (om det nu heter sa pa svenska ens?), olika yoghurt, frukter och chokladfyllda avlanga brödsaker med choklad pa, hah.
Sen efter det slappade vi i solen litegrann och vid kvart i 2 fick vi lyssna pa musik ifran bretagne, dansa lite och se pa lite instrument och efter deeeeeeet fick vi lyssna pa lite om fransk historia och sen typ en quizz pa det.

Jag vet inte vad de andra tycker men jag tycker att det är lite mysigt att man kindpussas här, don't know why though. De anser att kramas är mer närganget än att "pussas", mer kroppskontakt liksom..

ohwell, à bientôt!

btw, jag har kopierat ifran ett mail och sen lagt till en massa. du behöver inte bli fundersam markus!


Packaaaa

Sitter här med my boyfrieeeend. Har börjat packa men packar väl ner det mesta imorgon, känns lite ovärt att packa ned tandborste idag.. Jag provar på "rulltekniken" vilket innebär att istället för att vika kläderna så rullar man dem till korvar och då ska man tydligen få plats med mer. Verkar stämma. :D

Det är typ 17-20 grader där, men regnar lika mycket som det gör i Storbritannien. sadface. Det kommer att bli awesome ändå.
Måndag till fredag kommer vi att vara i Pontivy(-ish), göra en massa utflykter och bli bjuden på fransk mat utav elever som går "Restaurangprogrammet". Sen på lördag bär det av till Paris och på måndag åker vi hem.

Schemat under veckan

skulle ha publicerats igår, cp-blogg.se


RSS 2.0