Kartingggg

I onsdags efter skolan var det gokart med andra internatbor. Ingenting obligatoriskt utan någonting man kunde anmäla sig till. Jag tvekade i början men ångrar inte att jag var med. Fett kul (:

Claire min rumskamrat var med. Hade inte hon anmält sig så hade nog inte jag vågat det.. :PJag var etta (utav tjejerna). Jag hade nog inte funnits med på listan om jag var i någon av killgrupperna.

Damn Clémence

Jag är sjuk. Någon har monterat en fontän i min näsa för det slutar aldrig rinna..
Dessutom så failade jag med att recitera (heter det så på svenska?) fabeln "Le loup et l'agneau" genom att få black out typ tre gånger. Resulterade i betyget B-. Awesome.

Sitter i Clémences rum just nu för att jag inte orkar gå ner till köket/tvrummet för lite internet. Har inge internet i mitt rum :c, gammalt hus..

Sjuk Marie :c


Jajuste, har köpt ett par tofflor. Asmysiga. Det var Justice, en nya zealandisk/australiensisk (haha???) utbytesstudent, som pushade mig till att köpa dem.
Det krävdes magmuskler att ta bilden, något jag inte har.. sadface

Videoblogg

Fail på att jag filmade underifrån :c
P.S. Ska tänka på att dra upp linnet nästa gång


L'internat

Lite bilder på hur internatet (mitt rum) ser ut. Det är i samma byggnad som skolan.Entering the room


Jag sover underst.

Skolan St Joseph

Tog lite bilder förra veckan. Det är en privatskola och tydligen så sägs det att det är en rikemansskola, hah.
Btw, laddade upp bilderna i en lite för liten storlek och orkade inte göra om det så ni får nöja er med halvsuddiga bilder. Men jag ska tänka på det till nästa gång............. :P

Elevmottagningen precis vid entrén. Ni ser att det är en låda på väggen. Där ska man dra sitt kort ifall man är sen till en lektion och ut kommer ett kvitto. Det ger man till läraren. Jag har inte behövt göra det.. ännu.


Volleyboll spelas typ jämt..
Där inne har jag mitt skåp (:


På platån eller vad det är, finns ingången till matsalen (self kallas den)


Utav någon anledning så finns det ingen toalettring på alla toaletter. Känns lite sisådär..


Studiedag

Awesome, hade skrivit ett inlägg nyss och råkade trycka på fel knapp så att allting försvann.

I alla fall.. Lördagkväll så var det fest. Clémece hade en polsk utbytesstudent här under 10 dagar så det var en fransk/polsk fest. Det kom kring 30 st tror jag. Hennes föräldrar är ganska sköna. Eftersom det regnade satte hennes pappa upp en parasol för rökare (de flesta på festen var mindreåriga där de minsta var 15).

Annars då? Hörförståelsen förbättras konstant. Jag har börjat kunna urskilja ord när lärarna pratar vilket är awesome eftersom de pratar riktigtriktigtriktigt snabbt.

Denna vecka så hade jag tänkt att ta lite kort på mitt rum på internatet och kanske lite på skolan så att ni får se hur det ser ut. Låter bra?

CiaoEfter jag hade kollat film med Clème igår. My little princess tror jag att den heter på engelska. ASBRA.
btw, jag har hittat ett ställe på sängen där jag har internet!!! woho.

Videoblogg

Lägger upp den åt marie för att blogg.se funkade inte för henne // Markus


Crazy.

Okej, jag vet att det kommer att vara jobbigt att lasa eftersom jag inte anvander en svensk tangentbord for tillfallet so fuck u (skoja bara) tihi.

Sitter i skolans datasal och har skippat att äta lunch idag för jag hittade ingen som kunde äta med mig. :(
Pa onsdagar slutar man tidigare och da äter många hemma, that's why. Men jag kan inte riktigt påstå att jag missar nagonting därför att maten verkar inte vara särskilt god här.... Fick typ nå slemmiga havresaker med nåt friterat till middag igår yuck.

Les Repas

Fick träffa min värdmammas föräldrar ikväll. De åt middag hos oss.

Imorgon är det födelsedagsfest hos hennes syster. Då blir det mycket att äta..
Hur är det med deras matvanor kanske ni undrar? Nu vet jag bara hur denna familj äter och inte hur skolungdomars vanor är, men jag ska berätta det jag vet.

Frukosten är ingen big deal för dem. Här är det inge fullkorn, mörkt bröd, gröt och sådant. Utan det vitaste brödet, baguette, brioche (typ sockerkaksbröd), lite juice/mjölk och sen té/kaffe om man vill. Även nutella och sylt/marmelad..

Till lunch så är det förrätt, huvudrätt och efterätt. Man äter inte så mycket per rätt så det blir inte så mycket sammanlagt. Efterätten kan vara frukt också så att ni inte tror att det är bakelser och glass hela tiden ;p

Middag äter man vid kring 8-9 tiden. Då är det ingen förrätt. Hos denna familj är det huvudrätt, ost och sen efterätt. Jag har börjat älska ost...

Baguette finns vid varje måltid.

Slänger upp en gammal bild i brist på annat, bisous.


PS. Video från La Plage (Jag säger inget)

La Plage

Har spenderat dagen på stranden med Fabienne, min värdmamma och Clémence, värdsyster. Har lyckats bränna mig lite på axeln, vid höftbenet och en fläck på magen. (Vem bränner sig i september liksom?! ;D)
Anyways.. så blev jag mycket brunare på en dag jämfört med min brunhet som jag fick efter en hel sommar i Sverige.


Första dagen avklarad.

Sitter i min coola värdfamiljs kök med Clèmence mittemot mig, tihi. Fult att vi chattar över fb samtidigt.......
Resan var lite läskig igår, speciellt då jag var tvungen att lämna mina föräldrar för att gå till min gate.

Idag har jag besökt internatet. Mitt rum är jätteskabbigt, sadface :( men jag får byta om jag vill sade de. Sen så köpte jag lite skolsaker.... bl a en labbrock! hah! Man måste köpa en för man får tydligen inte låna från skolan.

Imorgon blir det tydligen la plage (stranden).

Btw, jag kommer att skaffa ett franskt mobilnr snart. Håll er uppdaterade!

BisousEn trött Marie :(

RSS 2.0